Υπάρχει θεραπεία για την υπογονιμότητα;

Ανάλογα την αιτία της υπογονιμότητας διαμορφώνεται και η θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η υπογονιμότητα μπορεί να θεραπευτεί, και να αποκτήσεις το δικό σου μωρό. Καταρχήν θα πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Στη συνέχεια ανάλογα το πρόβλημα προτείνεται και η κατάλληλη θεραπεία.

Τι θεραπεία υπογονιμότητας προτείνεται για τον άντρα;

Στην ανδρική υπογονιμότητα, ανάλογα με το πρόβλημα, μπορεί να εφαροστεί αρχικά σπερματέγχυση. Εάν αυτή δεν αποδώσει, χρησιμοποιείται εξωσωματική γονιμοποίηση κατά την οποία η σύλληψη γίνεται στο εργαστήριο.

Θεραπεία Υπογονιμότητας
Ανάλογα την αιτία της υπογονιμότητας διαμορφώνεται και η θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η υπογονιμότητα μπορεί να θεραπευτεί και να αποκτήσεις το δικό σου μωρό.
Εάν η αιτία της γυναικείας υπογονιμότητας είναι γνωστή, ανάλογα το πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε φαρμακευτικά ή χειρουργικά.

Ποιες είναι οι θεραπείες για την υπογονιμότητα στη γυναίκα;

Εάν η αιτία της γυναικείας υπογονιμότητας είναι γνωστή, ανάλογα το πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε φαρμακευτικά ή χειρουργικά. Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τις διαταραχές της ωορρηξίας, χορηγούμε φάρμακα (χάπια ή ενέσιμα), με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
  • Εάν η αιτία είναι οι σάλπιγγες, κάνουμε διόρθωση της απόφραξης και των συμφύσεων με λαπαροσκόπησηυστεροσκόπηση.
  • Η λαπαροσκόπηση μπορεί να είναι διαγνωστική εξέταση αλλά και θεραπεία! Δίνει την πληρέστερη εικόνα του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας (μήτρα, σάλπιγγες, ωοθήκες). Aν κατα τη διάρκεια της εξέτασης ο χειρουργός εντοπίσει κάποιο πρόβλημα (π.χ. συμφύσεις ή  ενδομητρίωση), έχει τη δυνατότητα να το διορθώσει άμεσα.
  • Ανάλογα το πρόβλημα ο γιατρός μπορεί να συστήσει τη σπερματέγχυση σε συνδυασμό με πρόκληση ωορρηξίας. Στη σπερματέγχυση τοποθετείται το κατεργασμένο σπέρμα του άνδρα στη μήτρα της γυναίκας, με τη βοήθεια ενός καθετήρα. Tα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης κυμαίνονται στο 20% ανά κύκλο.

H μέθοδος σπερματέγχυσης μπορεί να συνδυαστεί και με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής σε χάπια (αντιοιστρογόνα) από τη γυναίκα στην αρχή του κύκλου, ώστε να τονωθεί η παραγωγή ωαρίων.

Αν όλες οι άλλες μέθοδοι δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε προτείνεται εξωσωματική γονιμοποίηση.

Γνώρισέ με

Κάλεσέ με στο 210 6432 630 για να γνωριστούμε από κοντά ή συμπλήρωσε την ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ώστε να σε καλέσω και να προγραμματίσουμε μία συνάντηση.

Σαν γιατρός ειδικεύομαι στην υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση και έχω αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω και να σε στηρίξω με την 15ετή εμπειρία μου.

    Συχνές ερωτήσεις για την Θεραπεία Υπογονιμότητας

    Πότε η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η λύση;

    Η παραπομπή για τη μέθοδο IVF πρέπει να γίνεται ανάλογα με την ηλικία της γυναίκας και την κατάσταση των ωοθηκών και του σπέρματος. Προσοχή , η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως, ως η πρώτη λύση, αλλά αφού έχουν εξαντληθεί οι πιθανότητες που δίνει η φύση.

    Ο κύκλος μου είναι ασταθής και δεν έχω ωορρηξία . Τι θεραπεία υπάρχει;

    Θα πρέπει να γίνει προσπάθεια πρόκλησης ωορρηξίας με τη λήψη ορμονών. Mετά την αγωγή ακολουθεί είτε φυσική επαφή είτε σπερματέγχυση.

    Η συμβουλή μου για την Θεραπεία Υπογονιμότητας είναι…

    H υπογονιμότητα μπορεί να θεραπευτεί αρκεί να βρεθεί η αιτία και να αντιμετωπιστεί μεθοδικά.